06-12398701 info@sandradieben.nl

Over mij

Mijn naam is Sandra Dieben en ik ben een ervaren, doelgerichte en toegewijde seksuoloog met humor, empathie en loyaliteit.

De opleiding tot seksuoloog heb ik gevolgd aan het RINO in Amsterdam en ik ben aansluitend geregistreerd als arts-seksuoloog NVVS. Ik werk onder andere met Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie en Acceptance & Commitment Therapy en bezit positieve aandacht voor diversiteit.

Als arts-seksuoloog NVVS heb ik op de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), in Basalt revalidatiecentra en in de Rooseveltkliniek gewerkt. Hier heb ik ruime ervaring in patiëntenzorg en onderwijs binnen de zorg opgedaan.

Naast mijn loopbaan in de seksuologie heb ik ruim 24 jaar als arts Voortplantingsgeneeskunde VVF gewerkt in het LUMC na mijn afgeronde Geneeskunde studie aan de UvA.

Op dit moment werk ik in het Amsterdam UMC locatie AMC op de polikliniek Seksuologie en binnen het Seksuologisch Expertise Centrum Haarlem als arts-seksuoloog NVVS en daarnaast als docent onder andere aan de Amstel Academie van het Amsterdam UMC. Ook ben ik sparringpartner van de stichting ‘Tussen de Lakens’. Als auteur van 24baby.nl schrijf ik informatieve artikelen.

Mijn streven is iedereen de kans te geven verloren seksueel plezier te herwinnen en de seks (weer) leuk & luchtig te maken. Dat kan beginnen met het luchten van je hart, het helpen in gesprek te gaan met je partner, oefenen om anders met seks om te leren gaan, of je repertoire aan te passen of uit te breiden.

Na een inventariserende kennismaking probeer ik in een aantal sessies samen met jou richting te geven aan de doelen die jij, eventueel samen met je partner, wil bereiken.

Je kunt bij mij terecht in het geval van:

  • Geen zin in- of (gezamenlijk) vermijden van seksualiteit
  • Verschil in seksuele verlangens of behoeften
  • Ontevredenheid over je seksualiteit
  • Moeilijk opgewonden, vochtig raken of een erectie krijgen/houden
  • Niet, vertraagd of te vlug klaarkomen
  • Pijn bij het vrijen
  • Geen gemeenschap kunnen hebben / vaginistisch reageren bij gemeenschap of gynaecologisch onderzoek
  • Vragen over seksualiteit en kinderwens
  • Seksualiteit en (chronische) ziekte, zoals (gynaecologische) kanker, diabetes mellitus, multiple sclerose, hart- en vaatziekte, endometriose, lichen sclerosus, gewrichtsklachten, COPD
  • Seksuele klachten na een (traumatische) bevalling

Ook voor groepsvoorlichting, klinische lessen of onderwijs op locatie kun je mij benaderen.

Zie ook: Seksuologisch Expertisecentrum Haarlem

SEKSUOLOOG NVVS

Een gezond, bevredigend en plezierig seksueel leven verhoogt de kwaliteit van leven, stimuleert onze relatie en de liefde. Soms lijkt seks niet meer vanzelf ‘goed’ te gaan. En dan kan hulp van buitenaf bij problemen welkom zijn. Ik ben specialist op dit gebied als seksuoloog NVVS. Voor meer informatie over onze beroepsvereniging kun je de website www.NVVS.info bezoeken.

 

Vrijblijvende kennismaking?

Vraag jij je af of de behandeling wat voor je is?